Du er her

  • Hjem
  • /
    En tommel ned for flyplass på Gimsøya

En tommel ned for flyplass på Gimsøya

En flyplass på Gimsøya i Lofoten? Ikke hvis den statlige flyplasseieren Avinor vinner gehør for sitt syn på saken.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Alternativer til tanken om en flyplass på Gimsøya (rødmerket) skal nå utredes.Avinor har utredet operative forutsetninger for en aldri så liten flyplass på Gimsøya – bare for å komme frem til at en slik flyplass ikke bør bygges.  

En ekspertgruppe som Avinor etablerte i sakens anledning er kommet frem til, slik Avinor skriver, at «en flyplass på Gimsøy ikke vil få en værmessig tilgjengelighet som gjør at den kan betjene Lofoten på den måten prosjektet hadde som mål.»

Avinor tilføyer: «Det er ikke hensiktsmessig å utrede dette alternativet videre.»

Utredningsarbeidet er utført med utgangspunkt i Nasjonal transportplan (NTP) 2014–2023, der det fremgikk at det kunne være god samfunnsøkonomi i å bygge en regional flyplass på Gimsøya som erstatning for de eksisterende flyplassene ved Svolvær og Leknes, dessuten at en Gimsøya-flyplass kunne gi gode ringvirkninger for Lofoten.

Avinor setter sin ferske konklusjon i perspektiv ved å skrive at en Gimsøya-flyplass ville ha «større utfordringer med turbulens enn lufthavnene ved Leknes, Svolvær, Tromsø og Hammerfest.»

Alternative flyplassløsninger for regionen skal nå utredes i regi av Avinor.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS