Du er her

  • Hjem
  • /
    København-lufthavnens togstasjon skal utvides

København-lufthavnens togstasjon skal utvides

LITT AV HVERT: Jernbanestasjonen ved Københavns Lufthavn i Kastrup kan ikke håndtere den ventede flypassasjerveksten, mener Danmarks regjering, som går inn for utvidelse av stasjonen.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Stasjonen kan ifølge regjeringen bli for liten også som følge av ventet vekst i person- og godstogtrafikken fra Sverige via Øresundsboren når den påtenkte dansk-tyske motorvei- og jernbanetunnelen under Fehmarn Belt ventelig blir klar for trafikk omkring 2030.

Regjeringen ser for seg at stasjonen får to nye perronger i tillegg til dagens to, og at det samtidig bygges to parkeringshus med til sammen over 2000 p-plasser inntil stasjonen.

En anslått pris for det hele lyder på 2,5 milliarder danske kroner, en sum som ifølge regjeringen kan forventes tilbakebetalt gjennom inntekter fra p-husene.  

«Københavns Lufthavn er i sterk vekst, og lufthavnen har en ambsjon om å være den ledende internasjonale lufthavnen i Norden med over 40 millioner passasjerer årlig», sier transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen. «Det er avgjørende for veksten at den omkringliggende infrastrukturen understøttet lufthavnen.»

Ministeren mener at byggearbeidene kan utføres i årene 2022–2025.

Foruten å ha togforbindelse, har lufthavnen metroforbindelse med København.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS