Du er her

  • Hjem
  • /
    Norsk protest mot mulig svensk flyskatt

Norsk protest mot mulig svensk flyskatt

En ny flyskatt er foreslått innført i Sverige, og lavprisflyselskapet Norwegian, anført av Bjørn Kjos, er blant dem som protesterer mot en slik mulig billettprisøkning.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Norwegian, en storaktør i Sverige – som i Norge og mange andre land. Foto: Norwegian.Forslaget kommer fra en utredning utført for den svenske regjeringen.

Norwegian skriver i en pressemelding, som seg hør og bør på svensk, at «Flyget är redan hårt beskattat och det finns ingenting som tyder på att ytterligare en skatt ger några betydande miljöeffekter.»

Hva som derimot er åpenbart, mener selskapet, er at «en flygskatt leder till minskad tillgänglighet, minskad ekonomisk tillväxt och färre jobb.»

Sjefen selv, Bjørn Kjos, uttaler i pressemeldingen at «I Norge har vi redan sett vilka konsekvenser en flygskatt får i form av att flyglinjer som inte längre är lönsamma läggs ned.»

Kjos tilføyer:

«En flygskatt slår extra hårt mot inrikesflyget och det kommer vi även att märka i Sverige. En flygskatt går dessutom rakt emot politikernas önskemål om ökad tillgänglighet i form av fler direktlinjer till och från Sverige.»

Ifølge svenske Dagens Nyheter er det snakk om en skatt som, avhengig av reisemål, vil lyde på mellom 80 og 430 svenske kroner – og som eventuelt skal innføres i 2018.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS