Du er her

  • Hjem
  • /
    Norsk satsing på grønn luftfart

Norsk satsing på grønn luftfart

NYHET: Flyplasseieren Avinor og tre andre norske miljøer går sammen om å opprette et innovasjons- og testsenter som skal fremme utviklingen av bærekraftig luftfart.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

De tre andre i det nye fellesskapet er Luftfartstilsynet, forskningsinstituttet SINTEF og Norsk Industri, som er en landsforening i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

Deltagerne i den nye samlingen ser for seg reduserte utslipp fra luftfarten og nye norske arbeidsplasser i denne sammenheng. 

De viser til regjeringens nylig fremlagte klimaplan, der det fremgår at regjeringen vil legge til rette for at Norge blir en arena for testing og utvikling av null- og lavutslippsfly.

«I Norge er det allerede flere ledende miljøer innen elektrifisering av luftfart, og senteret blir en styrking av arbeidet som har pågått de siste årene», skriver deltagerne i en pressemelding i dag.

De ser for seg oppstart av senteret, i første omgang med en virtuell organisering, nå i 2021 og poengterer at senteret skal ha en internasjonal forankring.
 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS