Du er her

  • Hjem
  • /
    Norwegian, størst i 2018 på Avinors lufthavner

Norwegian, størst i 2018 på Avinors lufthavner

LITT AV HVERT: Oppunder 54,4 millioner flypassasjerer passerte i fjor Avinors vel 50 lufthavner her i landet, en økning på 2,8 prosent fra året før, viser Avinor-tall publisert i dag.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Antallet flybevegelser ved lufthavnene gikk imidlertid ned med vel 3000, eller 0,4 prosent.

«Det viser at flyselskapene gjør en bedre jobb med å utnytte kapasiteten sin, med blant annet fullere fly, samtidig som vi på blant annet Oslo lufthavn har flere store fly med plass til flere passasjerer per flyvning», forklarer Avinor-konsernsjef Dag Falk-Petersen.

Oslo lufthavn, landets hovedflyplass, skilter alene med 28,5 passasjerer i fjor, opp 3,8 prosent fra året før.

For første gang etter at selskapet kom på vingene i 2002 var Norwegian i fjor, målt i antall passasjerer, største flyselskap over et helt kalenderår på Avinors flyplasser:

Norwegian figurerer i den nye statistikken med 20 519 345 passasjerer, opp 4,7 prosent fra året før og forsiktig foran andremann SAS, som er oppført med 20 280 810 passasjerer, opp 4,1 prosent.  

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS