Du er her

  • Hjem
  • /
    Nye koronakroner til samferdselen

Nye koronakroner til samferdselen

LITT AV HVERT: Regjeringen foreslår i dag overfor Stortinget at flere statlige kroner enn tidligere besluttet settes inn for å holde liv i samferdselssektoren gjennom koronakrisen.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Hva regjeringen i denne omgang foreslår:

  • En milliard kroner til togselskaper. «Togtransport bidrar til at samfunnskritisk personell kan reise til og fra arbeid under håndteringen av koronapandemien», kommenterer Samferdselsdepartementet. «For å sikre dette, har det vært viktig å opprettholde et tilstrekkelig godt togtilbud.»
  • En milliard kroner til flyruter i Norge. «Med denne milliarden forlenger vi muligheten til å kjøpe ruter, noe som er viktig for alle reisende og for å holde flytrafikken i gang», sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.
  • 600 millioner kroner til fylkeskommunene som kompensasjon for tapte billettinntekter fra kollektivtrafikken. «Kollektivtransporten har opplevd en stor nedgang i antall passasjerer som følge av virusutbruddet», sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup. «Fylkeskommunene, som har ansvaret for lokal kollektivtransport, har fortsatt behov for midler for å kompensere for inntektssvikten i billettsalget», tilføyer han.
  • 100 millioner kroner til kommersielle buss- og båtruter. «Som følge av den situasjonen vi nå står i, melder næringen om en betydelig tæring på egenkapitalen og fare for nedleggelser», sier samferdselsministrer Knut Arild Hareide.
  • 35 millioner kroner til fergeforbindelser på riksveinettet. «Fergesambandene er viktige for å få hverdagen til å gå i hop for folk og næringsliv», sier samferdselsminister Knut Arild Hareide. «Koronapandemien har ikke overraskende ført til nedgang i trafikk og dermed i billettinntektene.»

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS