Du er her

  • Hjem
  • /
    Rapport om smart håndtering av transportutfordringer

Rapport om smart håndtering av transportutfordringer

LITT AV HVERT: Representanter fra kunnskapsmiljøer, private næringslivsbedrifter samt offentlige transportaktører og myndigheter har sittet sammen for å vurdere hvordan fremtidige transportutforminger best kan håndteres – og i ettermiddag overleverte de sin rapport til Samferdselsdepartementet.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Arbeidet har skjedd i en strategigruppe som formelt er blitt ledet av Forskningsrådet, på oppdrag fra Samferdselsdepartementet.

Mobilitet, miljø- og klimahensyn, transportsikkerhet, en lynrask utvikling av ny teknologi som fort kan forandre på mange forutsetninger … Dette er blant stikkordene for hva gruppen har konsentrert seg om.

Den ferske rapporten bærer tittelen «Transport21», som reflekterer at enda en av regjeringens såkalte 21-prosesser ble innledet da strategiarbeidet kom i gang i februar i år. 

Regjeringen har tidligere dradd i gang flere slike prosesser, inklusive Digital 21, Energi21 og Maritim21.

I Transport21 legges det vekt på at forskning, utvikling og innovasjon bør bidra til håndtering av utfordringene, samt på at myndigheter og næringsliv bør spille sammen om satsing på aktuell kunnskap.

Bernt Reitan Jenssen – til daglig adm. direktør i Ruter, som administrerer kollektivtrafikken i Oslo og Akershus – har ledet strategigruppen og sto for overleveringen av rapporten, som ble mottatt av statssekretær Allan Ellingsen.

Blant det Bernt Reitan Jenssen vektlegger i rapportens forord er risikoen for at ny teknologi vil endre behovet for og bruken av infrastruktur – i en tid da infrastrukturinvesteringene øker kraftig. «Det er viktigere og mer krevende enn noen gang at vi bruker disse pengene riktig», skriver han.

Når han trekker frem kunnskapens betydning for smart håndtering av utfordringene, skriver han: «Den samme kunnskapen kan anvendes til næringsutvikling og skape norske arbeidsplasser.»

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS