Du er her

  • Hjem
  • /
    Strøm til elfergen og til mye annet – noen råd

Strøm til elfergen og til mye annet – noen råd

LITT AV HVERT: Elfergene, elbussene, elbilene, luftfarten, oppdrettsnæringen … De er blant dem som trenger kontakt med strømnettet, og en ny veileder fra Energi Norge redegjør for hvordan det på smart og kostnadseffektivt vis kan legges opp til slik kontakt.

 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Veilederen ble presentert under en seanse på bryggekanten ved Rådhuset i Oslo i formiddag – akkurat der fordi eldrevne Nesodden-ferger dermed kunne gi seansen en aktuell ramme.

Ulike strømkunder – blant dem kollektivtrafikkaktører, borettslag, lufthavner og oppdrettsanlegg – skal ved hjelp av veilederen kunne velge gode løsninger i samarbeid med strømnettselskaper.

«For å lykkes med elektrifisering og etablering av grønne verdikjeder er det avgjørende at nettselskapene og kundene har gode prosesser hvor de tar hensyn til hverandres behov», sier Knut Kroepelien, adm. direktør i Energi Norge, den NHO-tilknyttede foreningen for selskaper som produserer, transporterer og leverer fornybar energi.

En omfattende prosess, ledet av Thema Consulting på oppdrag fra Energi Norge, ligger bak den nye veilederen, omtalt som en «beste praksis-veileder for nettilknytning.»

Per Arne Vada, næringspolitisk rådgiver i Energi Norge, sier at «veldig mange kunder har bidratt i prosessen, og det har gitt oss et godt innblikk i deres behov og utfordringer.»

Vada fremholder det som spesielt viktig «å sørge for at kommunikasjonen blir bedre og at nettselskapene involveres tidlig i prosessen.»

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS