Du er her

  • Hjem
  • /
    Transportpris til TØI-forsker

Transportpris til TØI-forsker

NYHET: Den erfarne TØI-forskeren Inger Beate Hovi ble i dag utropt som 2020-vinner av den årlige Moderne Transport-prisen, som deles ut av fagpublikasjonen Moderne Transport.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Prisen – bestående av 15 000 kroner og et innrammet diplom, foruten heder og ære – gikk til en forsker, mer nøyaktig forskningsleder, som har nær tre tiår bak seg ved TØI (Transportøkonomisk institutt) i Oslo.

Moderne Transport skriver om 54 år gamle Hovi, udannet samfunnsøkonom ved Universitetet i Oslo, at «få, om noen, har levert mer forskningsmateriale innen godstransport de siste 20 årene.»

Under normale omstendigheter ville prisvinneren blitt utropt i nærvær av fysisk tilstedeværende deltagere i det årlige storarrangementet Transport & Logistikk, men i det koronapregede 2020 ble prisvinneren hyllet og vist frem digitalt.

«Veldig gøy med en slik anerkjennelse»

Hovi, som også tidligere er blitt hedret for sitt forskningsarbeid, har i årenes løp vært forfatter av og medforfatter til mange Samferdsel-artikler, i seneste omgang Pandemiens betydning for Norges forsyningssikkerhet.

«Selvfølgelig synes jeg det er veldig gøy med en slik anerkjennelse», sier Hovi i en kommentar til Samferdsel. «Jeg tar prisen som et signal om at den forskningen vi utfører ved TØI er relevant og blir verdsatt.»

Forskning til nytte for mange

Moderne Transport poengterer i sin omtale av prisvinneren at hun har lagt mye grunnlag for avgjørelser i transport- og logistikkbransjen, at hennes forskning bidrar til mer effektiv transport og dermed til samfunnsmessige besparelser, og at den hyppig brukes av samferdselsmyndighetene.

Juryen besto av Eirill Bø (juryleder, dosent ved Handelshøyskolen BI), Lars Inge Fenes (nøkkelmann i Logistikkforeningen og i Matmegleren), Einar Olsen (havnedirektør i Drammen) og Carl-Erik Arnesen (fjorårsvinner av prisen, sentral mann i Hav Line Gruppen).

Som prisvinner i år får Hovi automatisk en plass i neste års jury.
 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS