Du er her

Hvorfor ikke flere kvinnelige forelesere?

For dårlig kjønnsbalanse på TØI-kurset

Vi har registrert at TØI igjen inviterer til det tradisjonsrike TØI-kurset. Kurset har i alle år hatt stor søkning fra hele sektoren, og er kjent for å ha høy kvalitet. Vi registrerer med undring at TØI stiller med en påfallende overvekt av mannlige forelesere på sitt introduksjonskurs i 2015.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

DebattAv totalt 21 foredrag holdes kun fire av kvinnelige forelesere. I beste fall skyldes dette at arrangementskomiteen for enkelhets skyld har invitert forelesere de kjenner godt og har brukt tidligere. Uavhengig av årsak virker det lite gjennomtenkt å ha en så skjev kjønnsbalanse.

 

For oss er det uforståelig at ikke TØIs ledelse ser at programmet får TØI til å framstå som en dinosaur

Det burde være unødvendig å påpeke at samferdselssektoren er full av kompetente kvinner, og at antallet øker stadig. Det er ingen grunn til at TØI-kursets program skal være fylt til randen av gamle mannlige travere, når det finnes så mange kvinnelige spesialister på feltet som kan bidra på en ypperlig måte. For oss er det uforståelig at ikke TØIs ledelse ser at programmet får TØI til å framstå som en dinosaur.

PS: Mannsdominansen gjelder tydeligvis på flere TØI-arenaer: Redaksjonsrådet til Samferdsel består av åtte menn og null kvinner. TØIs ledelse består av seks personer; fem menn og en kvinne.

 

 

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS