Du er her

  • Hjem
  • /
    Kjepper i elbilhjulene

Kjepper i elbilhjulene

LITT AV HVERT: Usikkerhet om de økonomiske fordelene ved å velge elbil bremser elbilsalget, mener Norsk elbilforening, som uttrykker bekymring over et lavere salg enn foreningen hadde ønsket.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Elbilforeningen skriver i en pressemelding at elbilandelen i nybilsalget i august var på 39 prosent, mens markedsandelen for elbiler hittil i år samlet er på 43,6 prosent.

«Vi er bekymret for at vi ikke vil nå vårt mål om 50 prosent markedsandel i 2019», sier foreningens generalsekretær, Christina Bu.

«Salget burde økt utover året. I fjor var det lange ventelister, mens i dag er flere elbilmodeller nærmest hyllevare», tilføyer hun.

Bu ser grunn til å tro at «den store bompengedebatten i valgkampen har fått folk til å tenke seg om en eller to ganger før de kjøper elbil.»

Hun sier at «fritak eller rabatt i bomringen er en av de viktigste årsakene til at folk velger elbil, og usikkerhet om fordelene bremser salget.»

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS