Du er her

  • Hjem
  • /
    Dansk nedtur for toget

Dansk nedtur for toget

LITT AV HVERT: Folk vest for Storebælt i Danmark tar ikke toget i samme grad som før, ifølge danske nyhetsmedier.

 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Mens toget har holdt sånn noenlunde på kundene på Sjælland øst i landet, viser statistikk at antallet togreiser på Fyn og i Jylland har falt fra 24 millioner i 2013 til 20 millioner i 2017.

Passasjersvikten har fortsatt i år, og også trafikken over Storebælt er rammet.

Aske Wieth-Knudsen, underdirektør i den statlige togoperatøren DSB, ser billigere biler, nye og prisgunstige langdistansebusser samt forstyrrende sporarbeider som årsaker til nedturen, ifølge DR (Danmarks Radio).

Mottiltak i vente

Wieth-Knudsen sier at DSB vil satse på lavere billettpriser og ulike tiltak som skal forbedre reiseopplevelsen.

Transportminister Ole Birk Olesen ergrer seg over passasjerfallet, ifølge Jyllands-Posten, der ministeren sier at «nå skal vi gjennem noen år der jernbanenettet blir modernisert, og så skal vi igang med å gjenopbygge togets positive image.»

Harry Lahrmann, trafikkforsker og lektor ved Aalborg Universitet, mener ifølge avisen at folk tar feil hvis de tror at toget alltid er den beste kollektive transportformen.

«Økonomisk fornuft forsvinner»

«Banene blir oppfattet som noe fantastisk, og det er som om enhver økonomisk fornuft forsvinner når det er jernhjul under», sier Lahrmann.

Han etterlyser en grunnleggende debatt om togets rolle i den offentlige transporten.

«Helt objektivt er togene gode i storbyer, hvor det er massetransport, som vi kjenner det fra S-togene og Metroen. Og de er også gode til å ta transporten mellom de største byene», sier Lahrmann.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS