Du er her

  • Hjem
  • /
    Svensk klarering for mye lengre lastebiler

Svensk klarering for mye lengre lastebiler

LITT AV HVERT: Største tillatte lengde på lastebiler kan på store deler av veinettet i Sverige økes fra nå 25,25 m til opptil 34,5 m, ifølge Trafikverket.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

I løpet av noen år kan 4500 km vei i Sverige åpnes for lengre lastebiler, melder Trafikverket, som ser at grønt lys for lengre biler kan gi positive klimaeffekter og reduserte transportkostnader.

«Det er først og fremst motorveier, øvrige møteseparerte veier og bredere veier med høyere standard som er egnet for lengre lastebiler», sier Kenneth Natanaelsson, ansvarlig for et prosjekt utført av Trafikverket på oppdrag fra Sveriges regjering.

Trafikverket ser at visse veitilpsninger noen steder vil være nødvendig i denne sammenheng.

Det utførte arbeidet er gjort innenfor rammen av «Effektiva, kapacitetsstarka och hållbara godstransporter – en nationell godstransportstrategi.»

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS