Du er her

  • Hjem
  • /
    Ekspertblikk på ny teknologi i transportsektoren

Ekspertblikk på ny teknologi i transportsektoren

LITT AV HVERT: Regjeringen søker hjelp fra et ekspertutvalg for på smart vis å kunne ta i bruk ny teknologi i fremtidige transportløsninger.

 

 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Samferdselsdepartementet skriver i en pressemelding i dag at et nytt ekspertutvalg nedsatt av regjeringen «skal kartlegge og analysere implikasjonene av ny teknologi for fremtidens transportinfrastruktur.»

Ved hjelp av utvalget – som skal ledes av John-Mikal Størdal, adm. direktør ved Forsvarets forskningsinstitutt – ønsker regjeringen «å sikre at vi bruker ressursene i transportsektoren på en effektiv og fremtidsrettet måte.»

Utvalget skal levere sin rapport før sommerferien 2019.

Departementet understreker at utvalgets medlemmer skal representere kun seg selv, ikke sine arbeidsgivere, og at også transportetatene skal gi bidrag med samme mål for øyet som ekspertutvalget.

I utvalget får John-Mikal Størdal med seg konsernsjef Alexandra Bech Gjørv (SINTEF), forskningsleder Niels Buus Kristensen (TØI), konserndirektør Toril Nag (Lyse), CEO Bernt Reitan Jensen (Ruter), Associate Partner Mariam Kaynia (McKinsey & Company) og forskningssjef Gro Holst Volden (Concept, NTNU).

Utvalgsleder Størdal sier i en kommentar at «de teknologiske endringene skjer i dag med en hurtighet som utfordrer de politiske beslutningsprosessene», og han tilføyer:

«Jeg er særlig opptatt av at utvalget skal gi et godt grunnlag for beslutninger som muliggjør å ta i bruk ny teknologi for å skape fremtidens transportløsninger.»

 

Beslektet lesing:

Dansk blikk på fremtidens transport

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS