Du er her

  • Hjem
  • /
    Ekspertutvalg søker forklaring på raset over E18

Ekspertutvalg søker forklaring på raset over E18

LITT AV HVERT: Et ekspertutvalg er nedsatt for å finne ut hva som forårsaket det store steinraset sist fredag kveld over en nesten ny motorveistrekning ved Larvik.

 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Veien er bygget i regi av Statens vegvesen, der toppsjef Ingrid Dahl Hovland i en nyhetsmelding i ettermiddag meddeler at hun vil ha en ekstern, uavhengig gjennomgang av raset.

Et hurtigarbeidende ekspertutvalg er nedsatt for å gjøre jobben. Det skal levere en foreløpig rapport innen 15. februar.

Ingen personer ble meldt skadet etter raset, som skjedde ved 23-tiden om kvelden.

«Dette er en alvorlig hendelse som det er helt nødvendig å gå grundig inn i», sier vegdirektør Hovland. «Jeg vil derfor ha en objektiv og faglig solid gjennomgang av hele sakskomplekset.»

Professor Bjørn Nilsen ved Institutt for geovitenskap og petroleum ved NTNU er leder for ekspertutvalget, som i tillegg består av Eivind Okstad (Sintef), Vidar Kveldsvik (NGI), Anders Beitnes (Beitnes Consulting) og Øystein Nordgulen (NGU).

«Vi stiller spørsmål om hvordan dette kunne skje, og målsettingen er å få frem alle fakta for å belyse saken og lære for fremtiden», sier Hovland. «Vi må finne ut om regelverket er fulgt.»

Den rasrammede veistrekningen ble åpnet for trafikk sommeren 2017.

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS