Du er her

  • Hjem
  • /
    Elbiler ventes ikke bidra mye til økt strømforbruk

Elbiler ventes ikke bidra mye til økt strømforbruk

LITT AV HVERT: Elbiler og andre elektrifiserte transportmidler vil ikke gi noen stor økning i strømforbruket i Norge de kommende to tiårene, anslår Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Ventet økt forbruk i andre sammenhenger ligger til grunn når NVE ser at strømforbruket i Norge samlet kan stige fra 136 TWh i 2018 til 159 TWh 2040.

NVE kommer i en studie frem til at det i Norge først og fremst er økt aktivitet i metallindustrien samt nye datasentre og mer elektrifisering av petroleumsnæringen som vil drive opp det norske strømforbruket.

I husholdningene og i tjenesteytende næringer øyner NVE derimot en nedgang i strømforbruket her i landet – forklart med bedre bygg, bedre oppvarmingsutstyr, bedre elektriske apparater og varmere klima.

I studien har NVE også vurdert fremtidig strøm- og annet energiforbruk i Sverige, Finland, Danmark, Tyskland, Frankrike og Storbritannia – forklart med Norges strømutveksling med disse landene.

NVE understreker at usikkerhet er knyttet til fremtidsbildet studien skisserer:

«Endringer i forutsetningene, som annen økonomisk utvikling, andre virkemidler, eller endringer i befolkningsutviklingen, kan gi andre resultater enn det NVE anslår».

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS