Du er her

  • Hjem
  • /
    En drone underveis …

En drone underveis …

LITT AV HVERT: For noen år siden så noen at slik kunne det bli, og nå er det i ferd med å bli virkelighet – dette at droner sørger for hverdagslige leveringer av det ene og det andre, til private hjem og kommersielle aktører.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Nyheten om pizzalevering pr. drone i New Zealand er allerede tre år gammel og inngår i en etter hvert lang rekke beretninger som har signalisert at mindre leveringer med droner er på vei inn i hverdagen.

Et eksempel i disse dager kommer fra USA, der den globalt aktive transport- og logistikkaktøren UPS ser for seg utvidelser av sin hittil forsøkspregede satsing på dronebårne leveringer.

Sammen med en apotekkjede og andre aktører i helsebransjen vurderer UPS nye muligheter for å bruke droner til leveringer av medisiner og medisinsk utstyr til sykehus, og av resepter til privatpersoner.

Håpet er ifølge UPS at den luftbårne tjenesten i fremtiden vil levere produkter til selskaper i flere forskjellige bransjer.

I september i år fikk UPS en mer omfattende godkjennelse enn tidligere fra den amerikanske luftfartsmyndigheten FAA (Federal Aviation Administration) til å utføre dronebårne leveringer.

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS