Du er her

  • Hjem
  • /
    En milepæl passert

En milepæl passert

LITT AV HVERT: Etter flere tiår med norsk statlig eierskap i SAS og mange års snakk om salg av det som etter hvert var igjen av eierskapet, har den norske stat solgt seg helt ut av det tradisjonsrike skandinaviske flyselskapet.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

En lenge ventet milepælpassering i norsk luftfartssammenheng er dermed et faktum.

Den norske stat satt i siste omgang med 37,8 millioner ordinære aksjer i SAS AB, tilsvarende en eierandel på 9,88 prosent. I morges ble aksjene solgt for 597 millioner kroner til investorer i og utenfor Norge.

«Regjeringen har lenge vært tydelig på at staten ikke er langsiktig eier av SAS», sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. «Stortinget har i flere omganger gitt regjeringen fullmakt til å selge seg ut av selskapet. Den fullmakten har vi nå benyttet oss av.»

Næringsministeren ser ingen grunn til å to at salget vil påvirke arbeidsplasser, rutenett eller andre operasjonelle forhold i selskapet.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS