Du er her

  • Hjem
  • /
    En oppgradert julenisse-flyplass

En oppgradert julenisse-flyplass

LITT AV HVERT: Julenissen selv var til stede da den statlige finske flyplasseieren Finavia markerte at flyplassen i Rovaniemi i Nord-Finland er blitt kraftig utvidet og oppgradert.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Det lar seg forstå at julenissen var på plass, for finnene ser gjerne at han blir ansett som finsk – og de er seg bevisst at han er trekkplaster for en i årenes løp voksende turiststrøm fra her og der i verden til Rovaniemi, flagget som julenissens hjemsted.

Finavia omtaler Rovaniemi- flyplassen som intet mindre enn «Julenissens offisielle flyplass.»

Flyplassen er ifølge Finavia blitt oppgradert for 25 millioner euro – terminalområdet er blitt større, til fordel ikke minst for bedre flyt i innsjekkingsprosedyrer, passkontroll og bagasjehåndtering.

Også et par andre nord-finske flyplasser er gjenstand for oppgraderinger – se det som et tegn på at det ikke er julenissen alene som trekker langveisfarende folk til det nordlige Finland.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS