Du er her

  • Hjem
  • /
    En plan om mange nye milliarder til dansk mobilitet

En plan om mange nye milliarder til dansk mobilitet

LITT AV HVERT: Det finnes allerede mye transportinfrastruktur i lille Danmark, og mye mer bør det ifølge landets regjering bli.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesens departement melder at regjeringen har fått Dansk Folkeparti med seg på at landet i det kommende tiåret bør sette i gang investeringer på godt over 110 milliarder danske kroner til hovedsakelig oppgraderinger og forlengelser av vei- og jernbanenettet.

Ifølge statskringkasteren DR kan ikke de enige partene rekke å fatte vedtak om dette før et forestående folketingsvalg, med den følge at et dårlig valgresultat for partene kan tenkes å spenne ben under storsatsingen.

«En infrastruktur som understøtter effektiv transport for både borgere og næringsliv er et sentralt element i vår hverdag og virksomhetenes produksjon», skriver departementet i en nyhetsmelding.

Blant det som står på timeplanen:

Utvidelse av E45, bygging av en ny midtjysk motorvei, utvidelser av motorveier og ringveier på Sjælland, utvidelse av den fynske motorveien, bygging av en tredje veiforbindelse på tvers av Limfjorden …

Også dette:

Nye jernbaneknutepunkter ved Ny Ellebjerg og Glostrup stasjoner, hastighetsoppgradering av jernbanen mellom Ringsted og Odense, bygging av en ny jernbane over det vestlige Fyn fra Odense til Kauslunde og av en ny jernbane mellom Vejle og Billund …

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS