Du er her

  • Hjem
  • /
    Et budskap til transportbestilleren

Et budskap til transportbestilleren

LITT AV HVERT: Einar Spurkeland, et velkjent navn i transportsektoren, poengterer i en ny fagbok at transportbestilleren bør gjøre sitt for å sikre at ikke-lovlydige aktører blir luket vekk fra godstransporten.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Boken bærer tittelen Transportbestilleren, er gitt ut på Fagbokforlaget og tar for seg mange aspekter ved bestilling av godstransport.

Blant det Spurkeland vektlegger er at bestilleren bestemmer hvem som skal stå for et transportoppdrag og dermed er medansvarlig for at oppdraget blir utført i harmoni med lover og regler.

Underforstått: Noen tilbud, gjerne spektakulære lavpristilbud, kan komme fra aktører som hopper bukk over det ene og det andre – eksempelvis hviletidsbestemmelser, lønns- og arbeidsvilkår-bestemmelser generelt og krav til vinterdekk – med den følge at farlige trafikksituasjoner kan oppstå og lovlydige aktører blir utkonkurrert.

Spurkeland poengterer også at et eventuelt nytt felles transporttilsyn kunne vise seg bedre i kampen mot ulovligheter enn dagens ordning, der ulike tilsyn kontrollerer etterlevelse av ulike deler av et omfattende regelverk.

I årenes løp har Spurkeland hatt ulike jobber innen transportsektoren, mens han på si har skrevet en rekke fagbøker. I seneste omgang, inntil han sluttet der i sommer, var han i 16 år kommunikasjonssjef i Schenker AS, den norske delen av det tyske og globalt aktive transport- og logistikkselskapet DB Schenker.

 

Aktuell lesing:

Kunder bør være pådrivere for transportsikkerhet

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS