Du er her

  • Hjem
  • /
    Et forbedret stykke ytre ringvei nord for Oslo

Et forbedret stykke ytre ringvei nord for Oslo

LITT AV HVERT: En ny E16-strekning syd for Randsfjorden vil i Samferdselsdepartementets vurdering bidra til bedre trafikkflyt mellom Østlandet og Vestlandet, dels ved at strekningen kan tiltrekke seg noe av trafikken som i dag går via hardt belastede veier i Oslo.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Departementet la i statsråd i dag frem forslag om bygging og finansiering av den 12,5 km lange strekningen E16 Eggemoen–Jevnaker–Olum i fylkene Oppland og Buskerud.

Til en pris av anslagsvis 2,7 milliarder kroner – delvis bompengefinansiert og med et statlig bidrag på 1,13 milliarder kroner – skal prosjektet gi en tofelts vei i ny trasé. Veien skal ha midtrekkverk, forbikjøringsfelt og en fartsgrense på 90 km/t.

Departementet ser for seg anleggsstart i løpet av 2018 og at den nye E16-strekningen blir åpnet for trafikk i 2021.

«E16 føres nå utenom Jevnaker sentrum og nærliggende boligområder», poengterer samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. «I tillegg skal forholdene for gående og syklende forbedres.»

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS