Direktoratet viser til at registreringen av spøkelsesbilister ikke er fullkommen, underforstått at de årlig registrerte tallene ikke nødvendigvis er helt sammenlignbare.
Likevel finner direktoratet grunn til å tro at tiltak som de siste seks årene er iverksatt for å forhindre spøkelsesbilisme, har gitt positive virkninger.
Tiltakene går ut på ulike former for lys- og skiltvarsling til bilister som er i ferd med å kjøre ut på en motorvei i feil retning, i noen tilfelle også på en mer omfattende ombygging av tilkjørselsramper.
«Selv om vi nå ser de laveste tallene på mange år, er problemet ikke løst», sier Vagn Lynggaard Bech, avdelingsleder i direktoratet. «Det kan stadig gjøres en innsats slik at tallene kommer ytterligere ned.»
Han presiserer at spøkelsesbilister ikke ofte forårsaker ulykker, men når slike ulykker inntreffer, «er de som regel meget alvorlige.»
En av direktoratets utfordringer ligger i at iverksatte tiltak ikke kan forhindre u-svinger og rygging på motorveiene.
Tiltakene mot spøkelsesbilisme i Danmark vil ventelig bli evaluert av direktoratet i 2017.
DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!
Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.
Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen