Du er her

  • Hjem
  • /
    Fra vei til tog og skip – et grensekryssende eksempel

Fra vei til tog og skip – et grensekryssende eksempel

LITT AV HVERT: Istedenfor å bli kjørt med lastebil hele veien fra Trondheim til Wien, skal papirleveranser fra Ranheim Paper & Board heretter transporteres praktisk talt fra ende til annen med godstog og skip.

 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Drammen havn, som med dette sikrer seg nye volumer last og dessuten kan sees som en pådriver for å virkeliggjøre det nye transportopplegget, opplyser at lastebildelen av transportdistansen blir dramatisk redusert fra tidligere 2400 km til nå 24 km.

Deltagere i selve avtalen bak opplegget er speditøren Greencarrier, godstogoperatøren Green Cargo, skipsoperatøren Unifeeder samt Ranheim Paper & Board.

Papirlasten skal flyttes med lastebil noen kilometer fra produsenten før den går med tog fra Trondheim til Drammen, dernest med skip til Rotterdam og videre med tog til Wien, for til slutt å bli kjørt med lastebil noen siste kilometer frem til mottageren, et trykkeri.  

Ifølge Ranheim Paper & Board er det rundt 15 000 tonn papir fordelt på rundt 600 45 fots containere som årlig skal bort fra landeveien til fordel for transport med tog og skip.

Dette vil si at rundt 600 lastebiler årlig skal forsvinne fra veitrafikken mellom Trondheim og Wien.

Papirfabrikken poengterer at det nye opplegget er konkurransedyktig på pris og dessuten like pålitelig som det gamle.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS