Du er her

  • Hjem
  • /
    Høring neste år om mer jernbane i nord

Høring neste år om mer jernbane i nord

LITT AV HVERT: Jernbanedirektoratet er i gang med et utredningsarbeid som skal medføre at spørsmålet om en ny jernbane fra Fauske til Tromsø via Narvik skal sendes ut på høring i mai 2019.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Utredningen av den mulige forlengelsen av Nord-Norgebanen, som nå fører til Bodø like vest for Fauske, skjer på oppdrag fra Samferdselsdepartementet.

«Dette blir et spennende oppdrag, og vi er glad for den store interessen for utredningsarbeidet i Nord-Norge», sier prosjektleder Hans Einar Lundli. «Vi kommer til å satse mye på å få til bred involvering fra alle interesserte både regionalt og lokalt.»

Jernbanedirektoratet poengterer i en nyhetsmelding i dag at det vil vektlegge en vurdering av potensialet for godstrafikk, ikke minst mulig gods fra sjømatnæringen.

Norske myndigheter er samtidig i gang, på initiativ fra finske myndigheer, med vurderinger av mulige jernbanestrekninger som kan knytte finsk jernbane til en isfri nordnorsk havn.

Bakgrunn:

https://samferdsel.toi.no/litt-av-hvert/nytt-blikk-pa-jernbane-i-nord-article33774-2222.html

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS