Du er her

  • Hjem
  • /
    Huller i mobildekningen – jakt på en løsning

Huller i mobildekningen – jakt på en løsning

LITT AV HVERT: Mobiltelefonen kan være til avgjørende hjelp når en ulykke inntreffer, men den fungerer ikke på alle veistrekninger i Norge – eksempelvis ikke på hele fylkesvei 63 Trollstigen, der myndighetene nå leter etter en løsning.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Samferdselsdepartementet har gitt Vegdirektoratet i oppdrag å vurdere hvordan ulykker og hendelser på Trollstigen i Møre og Romsdal kan formidles til nødetatene.

Blant det departementet ser som mulige løsninger er bedre mobildekning, nødtelefoner og veiledende skilting.

Vurderingen skal nærmere bestemt gjøres av Statens vegvesen i samarbeid med Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom), Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), mobiltilbyderne samt Møre og Romsdal fylkeskommune.

Departementet viser til at Nkom og Statens vegvesen tidligere har vurdert ulike løsninger for den aktuelle veien, inklusive bedre mobildekning og nødtelefoner, men uten at noen løsning ble valgt.

«Konklusjonen den gang var at det måtte gjøres betydelige investeringer for å etablere mobildekning, og at det var usikkerhet knyttet til nytten og kostnadene for nødtelefoner», skriver departementet i en pressemelding i dag.

Uansett hvilken løsning som i en første omgang måtte bli valgt, vil målet på lang sikt ifølge departementet være å få en sammenhengende mobildekning langs veien.

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS