Du er her

  • Hjem
  • /
    Innblikk i samferdselen

Innblikk i samferdselen

LITT AV HVERT: En dagstur ut fra kurslokalene hører gjerne med når Transportøkonomisk institutt arrangerer det årlige og fem dager lange TØI-kurset for samferdselsinteresserte mennesker. I år står tre poster – inklusive et besøk i Follobanens informasjonssenter – på dagsturprogrammet.

 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

TØI-kurset, også i år lagt til Drøbak, tiltrekker seg tradisjonelt folk som arbeider i eller med ulike deler av samferdselssektoren – inklusive lokale og sentrale myndigheter, kollektivtrafikk, transportetater, interesseorganisasjoner, forskningsinstituttet TØI selv …

Årets utflukt begynte i morges med en orientering i Oslo Havn samt en rundtur i havnen.

Den fortsatte i jernbaneprosjektet Follobanens informasjonssenter, et par steinkast unna havnen.

I ettermiddag avsluttes utflukten den i miljøvektleggende dagligvaregrossisten ASKOs sentrallager i Vestby.

Samferdselssektoren står nær sagt pr. definisjon ikke stille, og nå for tiden er den preget av store og raske endringer – se konkurranseutsetting, selvkjørende biler og utviklingen i retning av lav- og nullutslippstransport som eksempler.

«En samferdselssektor i endring» var, i tråd med dette, lokkeord som ble brukt i forhåndsflaggingen av årets TØI-kurs.

Årets kurs ble mandag dradd i gang av TØI-direktør Gunnar Lindberg, som rettet blikket inn i fremtiden. Han ble etterfulgt av TØI-seniorforsker Lasse Fridstrøm, som med kritisk blikk vurderte mulighetene for å nå klimamålene, dernest av vegdirektør Terje Moe Gustavsen, som snakket om ambisjoner og utfordringer i sin sektor …

En rekke temaer og foredragsholdere senere, skal kurset fredag avsluttes med noen nærblikk på sikkerhet – presentert av folk fra Vegdirektoratet, Statens havarikommisjon for transport, samt TØI selv.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS