Du er her

  • Hjem
  • /
    Kjøre- og hviletidjuks ga en tøff dansk reaksjon

Kjøre- og hviletidjuks ga en tøff dansk reaksjon

LITT AV HVERT: Dansk politi reagerte med en bot på 508 000 danske kroner da kontrollen av et bulgarsk vogntog avslørte juks med kjøre- og hviletiden.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Vogntoget kjørte langs motorveien ved Kolding da folk fra Tungvognscenter Syd, en enhet under Sydøstjyllands Politi, slo til med en kontroll som skulle vise seg å bli starten på hva politiet omtaler som «en usedvanlig langvarig kontroll.»

Politiet forklarer i en pressemelding at en gjennomgang av vogntogets tachograf – som lagrer data knyttet til kjøre- og hviletid – påviste uregelmessigheter og fikk den følge at vogntoget ble eskortert til et verksted for nærmere undersøkelser.

«Lastebilen, som var av nyere dato, ble i store trekk atskilt før det midt på natten kunne konstateres at lastebilens tachograf var manipulert på en ytterst sofistikert måte», skriver politiet.

Dette medførte 84 siktelser, fordelt på sjåfør og vogntogeier, «for  omfattende overtredelser av reglene for kjøre- og hviletid.»

Vogntoget ble inntil videre holdt tilbake. Det var uklart hvordan den bulgarske eieren ville stille seg til politiets reaksjon.

Stig Simonsen, leder for Tungvogncenter Syd, sier ifølge TV Syd at det dreier seg om «en helt usedvanlig sak med et omfang som vi kun har opplevd få ganger tidligere.»

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS