Du er her

  • Hjem
  • /
    Kollektiv barneoppdragelse

Kollektiv barneoppdragelse

LITT AV HVERT: Med gunstige togreisebetingelser kan barn og ungdommer bli innprentet «gode kollektive reisevaner», ifølge Jernbanedirektoratet.
 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Direktoratet melder at det har oppnådd enighet med den statlige togoperatøren NSB om å innføre «bedre ordninger for barn og ungdom.»

Fra og med 27. januar kan barn reise «gratis» frem til de fyller seks, to år lengre enn før, og samtidig innføres det 50 prosents billettprisrabatt for passasjerer under 18 år, opp fra den tidligere grensen på 16 år.

«Gjennom lavere billettpriser for barn og ungdom vil vi bidra til at unge tidlig etablerer gode kollektive reisevaner som de vil ta med seg videre som voksne», sier sjefen i direktoratet, jernbanedirektør Kirsti Slotsvik.

Direktoratet presiserer at de nye aldersgrensene også vil gjelde på banestrekninger som blir konkurranseutsatt og dermed kan få andre togoperatører enn NSB på sporene, men at det stiller seg annerledes med Flytoget, som «har egne ordninger for barn.»

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS