Du er her

  • Hjem
  • /
    Konkurranse om å holde jernbanen i kjørbar stand

Konkurranse om å holde jernbanen i kjørbar stand

LITT AV HVERT: Konkurranseutsetting av jernbanedrift og -vedlikehold inngår i Bane NORs satsing på økt kostnadseffektivitet. Nå ser statsforetakets ledelse at Østfoldbanen i så henseende kan være en velegnet erfaringsstrekning – den første der slik konkurranseutsetting finner sted.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Bane NOR opplyser at et forslag om Østfoldbanen som erfaringsstrekning – østre og vestre linje inkludert – nå blir oversendt fagforeninger for drøfting.

«Den endelige beslutning om å konkurranseutsette Østfoldbanen som erfaringsstrekning, vil bli tatt av konsernstyret i Bane NOR i september», sier konserndirektør Vibeke Aarnes i Bane NORs infrastrukturdivisjon.

Bane NOR-ledelsen ser for seg en anbudsprosess som ender med at et selskap utenfor Bane NOR vinner en kontrakt på drift og vedlikehold – og at Bane NOR-medarbeidere som i dag står for slikt arbeid, blir ansatt av kontraktsvinneren.

«Det har vært viktig å velge en erfaringstrekning for konkurranseutsetting som ikke er for komplisert, men som samtidig er såpass utfordrende at vi kan skaffe oss nødvendige erfaringer som blir nyttige i det videre arbeidet med konkurranseutsetting», sier konserndirektør Aarnes.

«Alle jernbanestrekninger i hele landet ble vurdert, men Østfoldbanen var den strekningen som pekte seg ut som best egnet.»

Bane NOR poengterer at foretaket har mange prosesser på gang med tanke på økt kostnadseffektivitet.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS