Du er her

  • Hjem
  • /
    Kunstig intelligens, mer effektiv forskning

Kunstig intelligens, mer effektiv forskning

LITT AV HVERT: Bruk av kunstig intelligens i billed- og videoanalyser er på trappene innen forskning i regi av Transportøkonomisk institutt (TØI), som følge av en nettopp inngått samarbeidsavtale mellom instituttet og startup-selskapet Eipgram.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Epigram, som ved siden av TØI og mange andre har tilhold i Forskningsparken i Oslo, er spesialisert på den aktuelle typen bruk av kunstig intelligens.

TØI selv har i de seneste årene utviklet kompetanse innen videoanalyser av trafikk, i den hensikt å undersøke atferdsmønstre og risikoatferd, og med dette som bakteppe sier TØI-direktør Gunnar Lindberg:

«Samarbeidet med Epigram er interessant blant annet for å se på hvordan disse analysene kan automatiseres ved hjelp av kunstig intelligens og billedgjenkjenning.»

Et eksempel på TØIs bruk av videoanalyser: Instituttet har montert kameraer på selvkjørende busser i Oslo og dermed høstet innsikt i interaksjonen mellom bussene og blant annet myke trafikanter.

Etter å ha signert avtalen med TØI, sier Epigrams daglige leder, Olav Djupvik: «Vi har tro på at vi gjennom samarbeid med TØI og andre institutter kan være med å utvikle løsninger som kan effektivisere forskningen på de respektive områdene.»

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS