Du er her

  • Hjem
  • /
    Litt norsk hjelp til dansk trafikksikkerhet

Litt norsk hjelp til dansk trafikksikkerhet

LITT AV HVERT: Foreløpige tall viser at 183 mennesker omkom i trafikken i Danmark i fjor, ned fra 211 året før. Men dansk trafikksikkerhet skal helst bli bedre, og i så måte kan litt hjelp fra Norge tenkes å bidra …

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Blant mye som danske myndigheter har på dagsordenen med tanke på bedre trafikksikkerhet, er en bedre kjøreopplæring – med litt hjelp fra Norge:

Vejdirektoratet opplyser at Færdselsstyrelsen, en enhet som står til transportministerens disposisjon, har bedt norske Nord universitet om å «sjøsette et forskningsprosjekt som skal munne ut i konkrete anbefalinger til en moderne, effektiv og fremtidsrettet kjøreopplæring.»

De foreløpige trafikkomkomne-tallene for 2017 fra Vejdirektoratet viser en reduksjon i positiv retning, men kritiske observatører poengterer at tidligere års fall i antallet trafikkomkomne er blitt etterfulgt av en fem år lang utvikling som viser stagnasjon.

Kim Christiansen, lederen for regjeringens trafikksikkerhetskommisjon, mener ifølge dr.dk at det kan vise seg vanskelig å nå en offisiell dansk målsetting om maksimalt 120 trafikkomkomne i 2020.

De foreløpige 2017-tallene forteller at 3097 mennesker ble skadet i trafikken, ned fra 3228 i 2016. I en pressemelding der Vejdirektoratet omtaler tallene blir det ikke redegjort for hvor alvorlige skader det er snakk om.

 

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS