Du er her

  • Hjem
  • /
    Lostjenestens store feiring er utsatt

Lostjenestens store feiring er utsatt

LITT AV HVERT: Lostjenesten her i landet skulle på veldig synlig vis feire 300-årsjubileum i år, men nå er storfeiringen besluttet utsatt til neste år, forklart med koronakrisen.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Riktignok har lostjenesten røtter langt mer enn 300 år tilbake i tid. Men først i 1720 ble den organisert gjennom en kongelig forordning, og med dette som utgangspunkt er en 300-årsfeiring lenge blitt planlagt.

Lostjenesten, som i moderne tid sorterer under Kystverket, skulle i perioden april–september feire seg selv med et halvt hundre store og små arrangementer langs kysten.

Men i dag opplyser Kystverket at det nå legges opp til feiring neste år istedenfor.

«Det er lagt ned myke og godt arbeid som vi kan ta med oss inn i neste års markering», sier losdirektør Erik Blom i Kystverket.

Utsatt storfeiring, altså, men på selve 300-årsdagen, 29. april i år, legges det likevel opp til en markering – en digital sådan, hovedsakelig via sosiale medier.

Kystverket har oppunder 300 loser i tjeneste fra 18 losstasjoner. Lostjenesten er sett som viktig for samfunnet – og holdes oppegående selv i disse koronatider.

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS