Du er her

  • Hjem
  • /
    Lysslukking på danske motorveier

Lysslukking på danske motorveier

LITT AV HVERT: Veivisningstavler er til for å veilede, men det danske Vejdirektoratet ser nå at det i døgnets mørke timer kan kan være bedre å spare energi og penger enn å veilede ...

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Vejdirektoratet skriver i en nyhetsmelding at det på forsøksbasis vil kutte ut belysningen av veisvisningstavler som henger over motorveier nær Aarhus og på Fyn.

«Vi arbeider løpende med å redusere vårt energiforbruk, både av hensyn til miljøet og av økonomiske hensyn», sier Michael Aakjer Nielsen, avdelingsleder i direktoratet.

Direktoratet fastslår at det dermed «kan bli vanskeligere for trafikantene å lese tavlene, spesielt i perioder med rim og duggdannelse.»

Aakjer Nielsens vurdering er likevel at lysslukkingen ikke vil være til «vesentlig» sjenanse. Han viser til at at trafikanter kan orientere seg på andre måter, eksempelvis ved hjelp av bilers navigasjonssystemer.

Han poengterer også at lysslukkingen vil bringe Danmark på linje med noen nabolands praksis, som innebærer at den aktuelle typen tavler over motorveiene ofte ikke er belyst om natten.  

Det danske forsøket skal avsluttes 1. juni. Direktoratet melder at det underveis vil vurdere trafikksikkerhetsmessige konsekvenser og at det i ettertid vil avgjøre om belysning av veiledningstavler over motorveiene bør avvikles for godt på hele det danske motorveinettet.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS