Du er her

  • Hjem
  • /
    Med litt drahjelp vil de kjøre enda grønnere …

Med litt drahjelp vil de kjøre enda grønnere …

LITT AV HVERT: Åtte bedrifter stiller seg bak en anmodning til myndighetene om å ta grep for å få fart på innfasingen av klimavennlige nyttekjøretøyer, ikke minst tunge sådanne.

 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Under Zerokonferansen 2018, som arrangeres denne uken i regi av miljøstiftelsen Zero, skriver de åtte – Agder Energi, Coca-Cola, Posten, Ruter, Sønnico, Tine, Umoe og Veidekke – under på denne ønskelisten:

  • «Elbilfordeler» for næringslivet som skaper en rask utrulling av klimavennlige nyttekjøretøyer gjennom etableringen av et CO2-fond for næringslivet

  • En storstilt utbygging av lade- og fylleinfrastruktur for utslippsfrie og fossilfrie kjøretøyer

  • Satsing på norsk produksjon av biodrivstoff med høy klimanytte

  • Krav i offentlige anbud som fremmer raskere innfasing av klimavennlige tyngre kjøretøyer

  • Langsiktige og forutsigbare nasjonale insentiver for mer klimavennlig nyttetransport, som opptrapping av omsetningskrav for bærekraftig biodrivstoff, og varige bompengefordeler for utslippsfrie og fossilfrie nyttekjøretøyer

  • Innføre lokale virkemidler som gir klare fordeler for å velge helt fornybare løsninger

Bedriftene samarbeider i prosjektet GreenFleet. De har tidligere besluttet at de skal etterspørre utslippsfrie personbiler og lette varebiler fra og med 2018, og i en nå ny erklæring skriver de:

«Innenfor tyngre varebiler, pickuper, minibusser og lastebiler finnes det langt færre tilgjengelige utslippsfrie alternativer. Vi etterlyser sterkere politiske grep, økt modellutvalg fra produsentene og internasjonalt samarbeid for å få fart på utviklingen.»

Bedriftene poengterer at de til sammen i de to kommende to årene skal skifte ut 2600 varebiler og tyngre kjøretøyer.

«Vi vil så langt det er mulig bytte til utslippsfrie eller fossilfrie løsninger, men tilgjengeligheten i dag for disse løsningene bremser dette», skriver bedriftene, som tilføyer:

«Vi ønsker med denne erklæringen å stadfeste at vi er klare til å velge klimavennlige transportløsninger så fort disse er tilgjengelige.»

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS