Du er her

  • Hjem
  • /
    Mer kundevennlig parkeringsjustis

Et nytt tilsyn skal sørge for det:

Mer kundevennlig parkeringsjustis

Noen vil kanskje se den som et bevis på et voksende byråkrati – og så vil kanskje hundretusener av bilister glede seg uhemmet over den …

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Foto av parkeringsplass.Det dreier seg om en nyhet fra Statens vegvesen om at den nye parkeringsforskriften som skal gjelde fra kommende årsskifte får et eget tilsyn. Det skal passe på at forskriften etterleves av dem som i denne sammenheng kalles parkeringstilbydere - såvel offentlige som private. 

Parkeringstilsynet er en følge av at regjeringens i mars meldte om en opprydning i parkeringsbransjen og fremla et nytt parkeringsregelverk i statsråd.

Mindre firkantethet

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen sa ved den anledning:

«Nå tar vi et nytt skritt i retning av å gjøre regelverket enklere, mer brukervennlig og styrke forbrukerens stilling.».

Han tilføyde:
«Vi har sett en del unødvendige konfliktsituasjoner mellom kunder og parkeringsvakter, for eksempel hvis parkeringsbilletten er utløpt med to minutter, og du får kontrollavgift. Regelverket har vært for firkantet, og vi legger derfor nå opp til mer kundevennlighet.»

Opplæring av p-vakter

En ny parkeringsforskrift, les nye regler, skal tre i kraft ved kommende årsskifte.

Direktør Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen sier i en pressemelding i dag at det nye tilsynet, som skal få tilhold på Lillehammer og bestå av seks personer, «skal følge opp regelverket, behandle søknader om unntak fra kravene og godkjenne undervisningsplaner og prøver i forbindelse med opplæring av parkeringsvakter.»

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS