Du er her

  • Hjem
  • /
    Nei til bil, ja til buss

Nei til bil, ja til buss

Ett av tre vestgående kjørefelt på den knapt 10 km lange E18-strekningen mellom Lysaker og Sandvika vest for Oslo blir kommende helg omgjort til kollektivfelt, melder Statens vegvesen.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Det dreier seg om en prøveordning, ifølge Vegvesenet, som i en pressemelding i dag forklarer at ordningen har bakgrunn i revidert Oslopakke 3, den politisk vedtatte planen for veier og kollektivtrafikk i Oslo og Akershus.

Ordningen skal ifølge Vegvesenet sikre at busser og utrykningskjøretøyer kommer raskere frem og bidra til en 20–25 prosents reduksjon av biltrafikken.

Vegvesenet minner om at strekningen kan tilbakelegges med tog foruten med buss.

«Vi oppfordrer alle som kan til å la bilen stå og reise kollektivt», sier seksjonsleder Marita Birkeland i Statens vegvesen.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS