Du er her

  • Hjem
  • /
    Nord-Aurdal er årets trafikksikkerhetskommune

Nord-Aurdal er årets trafikksikkerhetskommune

LITT AV HVERT: Nord-Aurdal kommune stikker seg så godt frem med sitt trafikksikkerhetsarbeid at den av Samferdselsdepartementet er kåret som «Årets trafikksikkerhetskommune 2019».

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Samferdselsminister Jon Georg Dale sier i en pressemelding i dag at vinnerkommunen gjennom en årrekke har «arbeidet helhetlig og målrettet i sitt arbeid for bedre trafikksikkerhet.»

Kåringen innebærer at Nord-Aurdal, beliggende omtrent midt inne i Sør-Norge, mottar en million kroner foruten mange rosende ord.

«Kommunen er aktiv i holdningsskapende arbeid og kan vise til nedgang i tallet på trafikkskader og personskadeulykker», sier samferdselsministeren. «De siste fire årene har kommunen gjort en rekke fysiske tiltak for å sikre skoleveiene. De har også et særskilt fokus på tiltak for både eldre og ungdom.»

Samferdselsdepartementets trafikksikkerhetspris er nå tildelt for åttende gang.

Tidligere vinnere:

Nøtterøy i 2012, Austrheim og Lindås (delte prisen) i 2013, Bodø i 2014, Alta i 2015, Ski i 2016, Kvinesdal i 2017, Fredrikstad i 2018.

Juryen består av representanter for Samferdselsdepartementet, Justisdepartementet, Statens vegvesen, Politidirektoratet, Utrykningspolitiet, Helsedirektoratet, Trygg Trafikk og Statens havarikommisjon for transport.

Blant det som står på planen for Nord-Aurdals videre trafikksikkerhetsarbeid, er trafikkopplæring for innvandrere.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS