Du er her

  • Hjem
  • /
    Ny teknologi, reduserte utslipp

Ny teknologi, reduserte utslipp

LITT AV HVERT: Luftfarten får mye kritikk for å ødelegge klimaet, men gjør fortløpende noen forsøk på å bedre sitt image – som når Norwegian nå flagger med bruk av teknologi som skal redusere drivstofforbruket og dermed CO2-utslippene.

 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Flyselskapet har signert en treårig avtale med AVTECH Sweden AB, basert på hva Norwegian beskriver som «et svært vellykket testprosjekt som har resultert i en drivstoffbesparelse på 22 kilo per flyvning.»

Dette skal innebære en årlig CO2-reduksjon fra Norwegian-flåten på 16 000 tonn eller, sett på en annen måte, en årlig drivstoffreduksjon på 5 000 tonn – og dermed til reduserte kostnader for selskapet.

Avtalen innebærer at Norwegian-piloter får tilgang til en værtjeneste kalt Aventus Air, som skal gi vind- og temperaturinformasjon om ruten de skal fly, med den følge at flyruten kan justeres og optimaliseres.
 

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS