Du er her

  • Hjem
  • /
    Nye elbil-lademuligheter i vente i Nordland

Nye elbil-lademuligheter i vente i Nordland

LITT AV HVERT: Elleve nye ladesteder for elbiler skal senest i løpet av høsten 2021 være etablert langs utvalgte veier i Nordland, melder statlige Enova.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Enova, som deler ut offentlig pengestøtte til prosjekter som fremmer lavutslippssamfunnet, utlyser nå en konkurranse blant aktører som kan være interessert i å gjøre jobben med å få den nye ladeinfrastrukturen på plass.

Den skal bestå av fem ladesteder langs Fv17 (kjent som Kystriksveien), ett ladested ved Umbukta og fem ladesteder som skal dekke strekningene E10 Å–Bjørnfjell og Rv82 Melbu–Andenes samt Steigen.

«Målet med dette støttetilbudet er å sparke i gang elbilsatsingen i tilstrekkelig grad til at elbil blir et reelt alternativ for de som bor og jobber i disse områdene», sier markedsdirektør Øyvind Leistad i Enova.

«Så er tanken at denne utbyggingen gir tilstrekkelig bruk og etterspørsel til at det blir kommersielt interessant med videre utbygging uten offentlig støtte,» tilføyer han.

Samtlige av de 11 ladestedene skal tilby to lademuligheter for hurtiglading (inntil 150 kW) og to for semi-hurtiglading (22 kW effekt), slik at inntil fire biler kan lade samtidig på hvert sted.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS