Du er her

  • Hjem
  • /
    Pengestøtte til lokale trafikksikkerhetstiltak

Pengestøtte til lokale trafikksikkerhetstiltak

LITT AV HVERT: Samferdselsdepartementet skal i år dele ut fire millioner kroner til lokale trafikksikkerhetstiltak og inviterer nå interesserte aktører til å søke om deler av potten.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen fastslår i en pressemelding i dag at pengene i tilskuddsordningen for lokale trafikksikkerhetstiltak skal bidra til lokal innsats i regi av frivillige organisasjoner, interessegrupper, kommuner og andre.

Søknadsfristen er satt til 1. mai. Samferdselsdepartementet poengterer at det som en hovedregel er satt en øvre grense på en halv million kroner for enkelttilskudd.

Departementet oppfordrer «alle som har et godt lokalt prosjekt som kan gjøre trafikkhverdagen tryggere» til å søke om penger.

Departementet lister opp hva som vil bli vektlagt i vurdering av søknader:

  • Om tiltaket vil bidra til det nasjonale målet om reduksjon av antallet drepte og hardt skadde i trafikken.

  • De som søker må ha kunnskap om lokale trafikksikkerhetsutfordringer og -behov, og forståelse for hvilke målgrupper, eller ulykkestyper tiltaket retter seg mot.

  • Det blir lagt vekt på om prosjektet baseres på samordnet innsats fra flere aktører.

  • Tiltak rettet mot barn og ungdom blir prioritert, samt prosjekter som stimulerer til stor grad av egenaktivitet og frivillig arbeid.

     

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS