Du er her

  • Hjem
  • /
    Pengestøtte til overføring av gods fra vei til sjø

Pengestøtte til overføring av gods fra vei til sjø

LITT AV HVERT: Redere som vurderer å etablere nye eller oppgradere eksisterende godsruter innenfor EØS-området med EØS-flaggede skip, inviteres av Kystverket til å søke om pengetilskudd.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Poenget med den aktuelle tilskuddsordningen, som for inneværende års utporsjonering har 124 millioner kroner til disposisjon, er å få flyttet gods over fra vei til sjø, i tråd med en politisk målsetting.

Fordelene med sjøtransport er ifølge Sven Martin Tønnessen, avdelingsdirektør ved Kystverkets kystforvaltningsavdeling, at samfunnet oppnår en gevinst, «fordi kostnadene i form av ulykker, støy, kø, lokal luftforurensning, klimagassutslipp og slitasje på infrastruktur er lavere for sjøtransport enn for transport langs vei.»

Den aktuelle pengestøtten kan gis for opptil tre år, ifølge Kystverket, som forutsetter at «den nye godsruten genererer samfunnsnytte, er avhengig av støtte for å gjennomføres og at det kan vises til at den vil være levedyktig etter støtteperioden.»

Kystverket har utviklet et verktøy for å beregne samfunnsnytten ved overføring fra vei til sjø.

Informasjonsmøter om tilskuddsordningen skal arrangeres av Kystverket i Stavanger 23. februar og i Trondheim 27. februar. 

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS