Du er her

  • Hjem
  • /
    Samferdselsdata til fordel for smarte løsninger

Samferdselsdata til fordel for smarte løsninger

LITT AV HVERT: Regjeringen har lansert en strategi for tilgjengeliggjøring av data fra samferdselssektoren, slik at dataene kan bli brukt til nytte for hele samfunnet.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen understreker at strategien skal ivareta personvernhensyn.

«Det offentlige sitter på store mengder data, som vi ønsker skal deles på en trygg og gjennomtenkt måte», sier Solvik-Olsen. «Strategien for tilgjengeliggjøring av offentlige data i samferdselssektoren er en oppfølging av stortingsmeldingen Digital agenda

Samferdselsministeren forklarer at tilgjengelige data skal gjøre det enklere for eksempelvis næringsliv, forskere, gründere, journalister og andre å utvikle smarte løsninger, ny kunnskap og mer effektive tjenester.

«Fremtidens mobilitet vil bli smartere og grønnere enn i dag, og data er på mange måter energien i denne utviklingen», sier han.

Som et eksempel trekker han frem at mobilappene, som hjelper folk med å finne de beste reiserutene, trenger offentlige data. «Det samme gjør både kommunale byplanleggere og kreative gründere eller forskere.»

Solvik-Olsen sier at regjeringen med den nye strategien sender ut to tydelige signaler:

«Til våre etater og virksomheter er oppdraget å dele data når det er riktig. Til innovative miljøer både i og utenfor det offentlige er dette en invitasjon til å bruke offentlige data på nye måter.»

Han poengterer at «om noen skulle være i tvil, er det absolutt lov å utvikle kommersielle tjenester som tar i bruk disse dataene.»

Solvik-Olsen oppfordrer innovative bedrifter, teknologistudenter og offentlige etater og virksomheter til å tenke nytt. «Ingen vet nemlig hva vi vil ønske av nye løsninger i fremtiden, noen må først vise oss hva som er mulig.»

 

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS