Du er her

  • Hjem
  • /
    Selvkjørende minibusser på vei til Oslo-regionen

Selvkjørende minibusser på vei til Oslo-regionen

LITT AV HVERT: Detaljerte planer om utprøving av selvkjørende minibusser i Oslo-regionen vil foreligge «i nærmeste fremtid», og faktisk prøvekjøring vil komme i gang «så snart det er mulig», ifølge kollektivtransportaktøren Ruter.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

For å gjennomføre testingen har Ruter, det offentlige selskapet som administrerer kollektivtrafikken i Oslo og omegn, innledet et samarbeid med det danske selskapet Autonomous Mobility.

Ruter sender ut nyheten om minibuss-testingen idet mange norske fagfolk er på vei til København for den internasjonale stormønstringen omkring intelligente transportsystemer (ITS) som skal åpne der i morgen og vare i fem dager.

Samarbeidet mellom Ruter og det danske selskapet er tenkt foregå over tre år. De to er i gang med å utpeke ruter for testkjøring, ruter som vil trenge myndighetsgodkjennelse. Ulike minibuss-konsepter ventes tatt i bruk.

«Samarbeidspartnerne ønsker å gradvis introdusere selvkjørende kjøretøy og gjennom dette lære om kundenes behov og bidra til å utvikle etterspørselen etter nye mobilitetstjenester», skriver Ruter.

«Med selvkjørende kjøretøy skal samarbeidet også bidra til å innfri ambisjonene om mer grønn transport og færre trafikkulykker.»

I samarbeidet med Ruter ser Autonomous Mobility-direktør Peter Sorgenfrei «et stort potensial for å gjennomføre ambisiøse pilotprosjekter, hvor vi kan utprøve forskjellige bruksscenarier og utvikle den selvkjørende drift – også i mer utfordrende værforhold enn vi er vant til.»

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS