Du er her

  • Hjem
  • /
    Sjefen i Nye Veier blir ny sjef i SVV

Sjefen i Nye Veier blir ny sjef i SVV

LITT AV HVERT: Ingrid Dahl Hovland, adm. direktør i Nye Veier AS, ble i statsråd i dag utnevnt til ny toppsjef i Statens vegvesen Vegdirektoratet (SVV), med tittel av vegdirektør.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Bjørne Grimsrud har vært konstituert sjef i SVV siden vegdirektør Terje Moe Gustavsen døde i våres. Grimsrud var en av en rekke søkere til den ledige vegdirektør-stillingen.

Ingrid Dahl Hovland (60) har sittet som toppsjef i Nye Veier siden dette veiutbyggingsselskapet for fire år siden ble etablert som en slags konkurrent til SVV.

Samferdselsminister Jon Georg Dale sier seg glad for at Dahl Hovland har takket ja til SVV-jobben. «Med Ingrid Dahl Hovland får vi en svært dyktig og meget kompetent vegdirektør med tung ledererfaring fra bransjen», sier han.

Nye Veier opplyser at selskapets styre nå går i gang med å lete etter en ny sjef – og at Anette Aanesland, direktør for teknologi og utbyggingsstrategi i selskapet, konstitueres som adm. direktør inntil videre.

Harald Vaagaasar Nikolaisen, Nye Veiers styreleder, sier om Dahl Hovland at «Ingrid har betydd enormt mye for etableringen og oppbyggingen av selskapet og de resultatene Nye Veier oppnår. Hun har vært en visjonær og kunnskapsrik leder.»

Dahl Hovland har tidligere arbeidet i mange år i Statens vegvesen. Hun har i tillegg erfaring fra sentrale stillinger i Selvaagbygg, Veidekke og Spenncon.

Hun er utdannet sivilingeniør fra Norges tekniske høgskole (NTH, nå NTNU, med spesialisering i berg- og anleggsteknikk.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS