Du er her

  • Hjem
  • /
    Små lufthavner skal fjernstyres fra Bodø

Små lufthavner skal fjernstyres fra Bodø

LITT AV HVERT: Første spadestikk ble i dag tatt i Bodø for et senter som skal fjernstyre tårn ved 15 mindre lufthavner i Norge. Avinor, lufthavneier og leverandør av flysikringstjenester, står bak det Avinor selv beskriver som «verdens største senter for fjernstyrte tårn.»

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Dag Falk-Petersen, konsernsjef i Avinor, opplyser at det kommende Remote Towers Centre har en investeringsramme på 110 millioner kroner og beskriver det som «et viktig nervesenter for flytrafikken i fremtiden.»

«Dette er en milepæl for norsk og internasjonal luftfart, og markerer begynnelsen på et banebrytende innovasjonsprosjekt», sier Falk-Petersen.

Anders Kirsebom, adm. direktør i Avinor-enheten Avinor Flysikring, ser at senteret vil kunne muliggjøre utvidede åpningstider ved mindre lufthavner.

«Dette vil sikre bedre tilgang for ambulansefly. I tillegg vil det potensielt kunne bidra til næringsutvikling, ved at flyselskaper kan åpne nye ruter på tidspunkter når lufthavnene tidligere har måtte stenge på grunn av lite bemanning», forklarer Kirsebom..

Senteret skal sysselsette 60 personer og ventes ferdigstilt i første halvdel av 2020.

Verdens største? Avinors forklaring: «Ingen andre land betjener like mange lufthavner fra ett og samme senter.»

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS