Du er her

  • Hjem
  • /
    Styrket kontroll av tungbiler

Styrket kontroll av tungbiler

LITT AV HVERT: Etter noen alvorlige ulykker med tungbiler denne vinteren, har samferdselsministeren bedt Statens vegvesen styrke kontrollinnsatsen i Nord-Norge.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

I en pressemelding i dag opplyser samferdselsminister Jon Georg Dale også at Tollvesenet vil styrke dekk- og kjettingkontrollene på grenseovergangene.

«Tilstrekkelig beredskap i vintersesongen er viktig, slik at vi både unngår ulykker og hindrer at fastkjørte tunge kjøretøyer skaper kaos i trafikken», sier Dale, som tilføyer at han også vil vurdere muligheter for ytterligere skjerpede krav til vinterdekk.

Etter at regjeringen se seneste årene har påvirket EU-systemet for å få på plass styrkede krav til vinterkompetanse for utenlandske sjåfører som kjører i Norge, poengterer Dale at en gevinst foreligger:

«Yrkessjåførdirektivet i EØS er nå revidert, og fra 2020 vil det bli stilt styrkede krav til sjåførenes kompetanse til kjøring under ekstreme værforhold.»

Den skjerpede kontrollinnsatsen som i dag annonseres av samferdselsministeren kommer etter at norske myndigheter de de siste årene har iverksatt en rekke tiltak mot dårlig skodde vogntog.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS