Du er her

  • Hjem
  • /
    Styrket overvåking av skipstrafikk ved Svalbard

Styrket overvåking av skipstrafikk ved Svalbard

LITT AV HVERT: I en tid med voksende skipstrafikk ved Svalbard er Kystverket i ferd med å sikre seg et kontinuerlig oppdatert bilde av denne trafikken, ved hjelp av nye basestasjoner.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

En ny type solcelle- og vinddrevet såkalt AIS-basestasjon er i disse dager etablert på Prins Karls Forland vest for Spitsbergen, den største av øyene i øygruppen.

I løpet av høsten skal to tilsvarende stasjoner settes opp på Walterfjellet og Amsterdamøya på nordvestkysten av Spitsbergen.

Basestasjonene skal registrere informasjon om skips identiteter og posisjoner samt hvilken fart og kurs skipene holder.

Cruise, forskning, fiske …

Kystverket skriver i en nyhetsmelding i dag at det i den senere tid har registrert økende trafikk av spesielt cruiseskip, forskningsfartøy og fiskerifartøy ved nordvestkysten av Spitsbergen.

«Med nye AIS-basestasjoner på nordvestkysten får vi en bedre overvåking av risikotrafikk i dette området», sier sjøtrafikksentralsjef Ståle Sveinungsen ved Kystverkets sjøtrafikksentral i Vardø.

«Vi får oversikt over hvor passasjerfartøy og fartøy med farlig eller forurensende last befinner seg til enhver tid. Det gir muligheten til å gi assistanse eller iverksette skadebegrensende tiltak til rett tid», tilføyer han.

Mer i vente

Kystverket ser for seg en videre utvikling der det i 2020 og 2021 blir etablert AIS-basestasjoner også ved Sørkapp og på østkysten av Spitsbergen, inklusive Hinlopen.

Arve Dimmen, sjøsikkerhetsdirektør i Kystverket, sier at «vår målsetting er å få et like godt bilde over skipstrafikken i farvannene ved Svalbard som det vi har langs kysten av fastlands-Norge.»

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS