Du er her

  • Hjem
  • /
    Styrket overvåking av voksende skipstrafikk

Styrket overvåking av voksende skipstrafikk

Etter at et fem år langt fornyingsprosjekt er unnagjort, kan alle Kystverkets fem sjøtrafikksentraler skilte med nye overvåkingssystemer og renoverte lokaler.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Sjøtrafikksentralen i Brevik fremstår i disse dager som fornyet. Sentralene i Vardø og Fedje gjorde det i fjor, mens de i Horten og Kvitsøy gjorde det i 2015 og 2014.

Tidligere hadde sentralene tre ulike overvåkingssystemer, nå har de ett felles og enhetlig system.

Sentralene er nå «enda bedre rustet til å ivareta sjøsikkerhetsberedskap i sine tjenesteområder», skriver Kystverket i en nyhetsmelding.

Sjøsikkerhetsdirektør Arve Dimmen i Kystverket sier at «nye sensorer og nytt operatørsystem gir våre trafikkledere bedre og hurtigere situasjonsforståelse med raskere inngripen som resultat.»

En analyse utarbeidet for Samferdselsdepartementet i 2014 forespeiler en økning på rundt 41 prosent i mengde skipstrafikk langs norskekysten frem mot 2040, med økt risiko for grunnstøtinger og andre ulykker som følge.

«Styrking av sjøtrafikksentralene er identifisert som et viktig sjøsikkerhetstiltak for å imøtekomme trafikkutviklingen», skriver Kystverket.. 

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS