Du er her

  • Hjem
  • /
    Terje Moe Gustavsen er død

Terje Moe Gustavsen er død

Terje Moe Gustavsen, en sentral figur i samferdselssektoren gjennom mange år, døde natt til i dag, 64 år gammel, melder Samferdselsdepartementet nå i ettermiddag.

 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

I en nyhetsmelding gir samferdselsminister Jon Georg Dale uttrykk for sorg og nevner samtidig noe av det samferdselsmannen Gustavsen vil bli husket for.

«Det er med stor sorg jeg i dag har mottatt det triste budskapet om at vegdirektør og tidligere samferdselsminister Terje Moe Gustavsen er gått bort», sier Dale.

«Terje har gjort en formidabel innsats for norsk samferdsel gjennom mange år, og det vil merkes at hans store arbeidskapasitet og smittende engasjement er borte. Mine tanker går nå til Terje sine nærmeste.»

I 2000–2001 var Gustavsen samferdselsminister for Arbeiderpartiet, i Jens Stoltenbergs første regjering. Vegdirektør og leder for Statens vegvesen har han vært siden høsten 2007.

I tiårenes løp har han sittet også i flere andre fremskutte posisjoner, blant dem den som personaldirektør i flyselskapet SAS Braathens.

«Terje Moe Gustavsen sin innsats har vært imponerende, ikke minst når det gjelder trafikksikkerhet», sier samferdselsminister Dale i dag, og han tilføyer:

«Som samferdselsminister fremmet han Nullvisjonen for Stortinget – en visjon om ingen drepte og hardt skadde i trafikken. Nullvisjonen ble vedtatt i 2001 og har hatt mye å si for at tallet på drepte og hardt skadde har gått dramatisk ned og nå er blant de laveste i verden.»

Etter Gustavsens bortgang fungerer nå direktør Bjørne Grimsrud i Statens vegvesen som vegdirektør.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS